Asociația FAVOR

Asociație de Binefacere

FAVOR  se îngrijeşte de copii.

Suntem o organizaţie non-profit care ajută copiii, tinerii şi familiile în nevoie. Programele educaţionale şi de formare oferă orfanilor  şi altor  tineri defavorizaţi oportunităţi de a reuşi în viaţă. Iniţiativele  materiale ajutorului umanitar sunt de a redirecţiona resurse valoroase către persoanele care au nevoie de ele. Voluntari bine motivati îsi oferă din toata inima timpul şi energia celor  mai puţin norocoşi, pe baza principilui „să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine.”

CENTRUL CURCUBEU

Înființat de Asociația FAVOR în 2012, Centrul Curcubeu din Maraști, com. Filipeni ofera educație de calitate fără plată copiilor nevoiași din trei sate.  Centrul Curcubeu ofera “un curcubeu de speranța” și soluții pozitive pentru a combate un ciclu al lipsei de educație și al sărăciei adânc înrădăcinat.  Meditații de remediere educaționala,  întărire pozitiva a posibilităților pe care educație le poate furniza și însuflarea de încredere, determinare și respect de sine sunt punctele centrale ale programului.  FAVOR crede cu tărie că daca acestor copii le sunt oferite aptitudinile necesare, viziune și oportunităti, acestia pot reuși in viața, și pot continua prin a aduce o contribuție pozitiva lumii.

CASA TRANZIȚIONALA

Tinerii care au trăit mai tot timpul vieţii lor în  instituţiile de stat din România, fără a beneficia de dragoste părintească şi de orientare, se confruntă cu o provocare enormă atunci când vine timpul să se aventureze în lume.  A avea o locuinţă şi un loc de muncă  reprezintă prima mare provocare, şi înseamnă  foarte mult de învăţat!
În anul 2000, fondatorii FAVOR au deschis o casa tranziționala in Bacau, pentru tinerii care aveau nevoie să se mute din orfelinatele în care  au crescut . Anii de experienţă cu orfelinalele  ne-au  învăţat că, pentru a le  descoperi potenţialul, aceşti  copii au nevoie de cineva care să-i încurajeze, să-i instruiască, să-i asculte şi să arăte încredere în ei.
În Casa Tranziționala, tinerii proveniţi din orfelinate  primesc   atenţie specială în funcţie de  nevoile lor caracteristice şi în funcţie de posibilităţi. Instruirea în domenii precum administrarea  bugetutui personal,pregătirea şi procurarea hranei, responsabilitatea civică, interacţiunea la locul de muncă, rezolvarea conflictelor, întâmpinarea adversităţii şi  multe altele,  le conferă competenţele necesare pentru o viaţă independentă de succes.

VOLUNTARII AVÂND UM IMPACT!

Oferind din proprie inițiativă timpul, energia și talentele lor, voluntarii FAVOR ajută oamenii in multe moduri tangibile. De la învațarea copiilor la impachetarea cutiilor, de la picture murale la vizitarea celor nevoiași, voluntari dedicați fac ceea ce trebuie făcut.

1 recenzie

  1. Un ONG care face cinste Bacăului! 5*

    5stele!!! Oameni dedicaţi si care fac cu inima ceea ce fac pentru comunitatea în care sunt implicaţi!

Scrie o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *