Brânză maturată cu etichetă Produs Montan, făcută de Attila, fermier din Ghimeș-Făget FOTO
În România continuă să se dezvolte piața alimentelor bio, cu eticheta „Produs Montan“ emisă de Agenția Națională a Zonei Montane, care certifică calitatea și proveniența acestora.
Attila Sarig și Claudiu Cotfas, președintele Forumului Montan Bacău FOTO Mircea Albu
Această etichetă de „Produs Montan”,
emisă de Agenția Națională a Zonei Montane, certifică faptul că
brânzeturile, produsele din carne, miere, ouă, pește sau produsele vegetale
provin integral din zonele de munte, care niciodată nu au fost atinse de
îngrășăminte și alte chimicale.
În Carpații Orientali, pe Valea Trotușului (Bacău), mai mulți fermieri s-au
unit în Cooperativa Agricolă Carpatica Ghimeș, condusă de Petrică Pal.
Calitatea și gustul de excepție a acestor produse atrag clienți din
toată țara, dar și din Ungaria care tranzitează sau își petrec vacanțele în
zonă.
„Este important să înțelegem de ce sunt atât de bune…